Så här enkelt bygger man upp en bh-basgarderob

7 Jun 2019 09:32
Annica Svensson

Hur många bh behöver man egentligen? Precis som med sin basgarderob är det bra att lägga lite extra omtanke även på vad som finns i underklädeslådan. Med ganska få bh-typer kommer man väldigt långt när man bygger upp och planerar sin bh-garderob. Här är fem olika sorters bh som vi tycker borde finnas representerade i varje kvinnas garderob och som täcker upp de flesta behoven i ens tillvaro.


Smidig och funktionell till vardags


Alla kvinnor behöver en bra funktionell bh som är perfekt för vardagsbruk, formar bysten rund och är diskret under tajta eller tunna plagg. En t-shirt bh har allt detta tack vare sina formpressade släta och sömlösa kupor. De är perfekta att ha på jobbet och nästan hela tiden. De mest populära färgerna är vit och beige, men självklart är även svart en klassiker.

Från vänster t-shirt bh med bygel i Keep Fresh material samt bygelfria t-shirt bh:n Smoothly


När du väljer en bh till vardagsbruk satsa gärna på funktionsmaterial som exempelvis en spacer-bh som låter kroppen andas och förhindrar att bh:n känns varm. Det finns också många ovadderade t-shirt bh. Sen behöver en diskret bh inte alltid vara formpressad. Det finns bh med diskreta kupsömmar också. Ett exempel på detta är Broderie Anglais som har platta kupsömmar som är väldigt diskreta.


För sköna avslappnade dagar


För härligt avslappnade dagar rekommenderar vi en extra skön bh som är perfekt att bära hemma. Den optimala komfort bh:n är så skön att du knappt märker att du har den på dig! Satsa gärna på len bomull, behaglig stretchspets samt breda vadderade axelband som inte skär in.

Från vänster bygelfria komfort-bh:na Sleep & Relax i mjuk stretchspets, Broderie Anglais i härlig bomull och Lovely Lace med sidostöd


För vardagsmotionen
Alla kvinnor går inte på gym, springer eller utövar någon annan typ av högintensiv sport som kräver en kompressions sport-bh, men de flesta behöver en aktivitets-bh som är som en lättare form av sport-bh och håller bysten plats för lättare aktiviteter och är perfekt för power walk, yoga eller långpromenaden.

Från vänster: Smoothly och Cotton Simplex är utmärkta aktivitets-bh.


För finare tillfällen
Att bära en extra lyxig bh under kläderna när du går på fest, bröllop eller vid speciella tillfällen gör att du känner dig fin inifrån och ut, och att du utstrålar glädje och självförtroende. Känner man sig fin undertill så syns det utanpå, ofta blir till och med hållningen lite bättre. Skönheten kommer underifrån.

Från vänster: Meadow Dreams bygel bh, Floral Sun bygel bh och Dreamscape bygel bh från Lyxiga Visionary kollektionen i design av Lars Wallin.


För lite extra stöd i tillvaron


De flesta kvinnor önskar lite extra hjälp på traven med att lyfta upp behagen, och inget gör detta bättre än en bekväm och välsittande bygel bh. En bygel bh som sitter bra är aldrig obekväm eller klämmer åt. I en tidigare artikel skrev vi mer om ”Så här blir bygel bh alltid bekväm”

Från vänster: Amsterdam bygel bh med sidostöd, Flames bygel bh i spets och Joy helvadderad bygel bh ger alla bra stöd och lyft till bysten.


Givetvis finns det många fler bh typer, men med de här kommer man ganska långt och man kan enkelt skapa sig en bra bh-garderob som man sedan kan utöka efter hjärtans lust. Beroende på smak och livsstil så kan man ju äga flera olika exemplar av exempelvis en t-shirt bh eller en lyxig fest bh, men vi tycker att åtminstone en borde finnas representerad i de flesta kvinnors garderob. En bra tumregel är att ju fler bh man har att växla mellan desto längre livslängd får varje individuell bh eftersom den då får en chans att vila mellan gångerna den används, för ja, även en bh behöver återhämta sig.

You may also like