Om Miss Mary

Underkläder i världsklass

Som kvinnor har vi alla varit med om det. Hur en dålig bh kan förstöra hela dagen! Men det behöver inte vara så. På Miss Mary tar vi komfort på allvar och har gjort det i mer än 60 år. Vi har en brinnande passion för bh-ar av hög kvalitet som kombinerar perfekt passform med tidlös design och optimal komfort. Våra kunder kallar det ”Livet före och efter Miss Mary”. Vi kallar det helt enkelt underkläder i världsklass. Välkommen till vår värld!

Ett sätt att tänka

Varför vi gör det vi gör


Vad innebär ”världsklass”? För oss innebär det perfekt sittande bh:ar med tidlös svensk design tillverkade med äkta hantverksskicklighet. Det innebär stor vikt vid detaljer och material av högsta kvalitet. Bh:ar som sitter så bekvämt att du aldrig vill ta av dem. Men det handlar om mer än så.


”Världsklass” är ett koncept som är djupt rotat i företagets kultur. Det inbegriper allt från design och kvalitet till produktion och innovation, men också sättet på vilket vi bemöter varandra som kollegor, affärspartners och dig som kund. Vi är ett litet företag som alltid sätter kunden främst i allt vi gör och vi tror verkligen på äkta kommunikation och långsiktiga relationer. Vi är alltid vänliga och respektfulla mot alla omkring oss. Våra kunder är allt för oss. Utan nöjda kunder skulle vi inte finnas. För oss är ”världsklass” en filosofi och ett sätt att tänka, en ständig påminnelse om att hela tiden bli bättre i allt vi gör.

Kvaliteten på passformen

Du känner skillnaden med en gång


Underskatta aldrig effekten som en bra bh har på ditt välmående och din fysiska komfort. På Miss Mary arbetar vi med att skapa den perfekta passformen och känslan med hjälp av en detaljerad, noga utvecklad process som vi tror är sällsynt i dag. Så här går den till:


En bh består av omkring 35 olika delar. En bh som sträcker sig till 115 J kan ha 70 storlekar. I vår ateljé i Borås ritar och graderar våra designers varje del av en bh för hand. Det kan bli upp till 2 400 delar för en enda bh-design! Efter att ha sytt prover i ateljén bjuder vi in kvinnor av alla storlekar och former för personlig provning. Efter några finjusteringar har vi hittat den perfekta passformen. Men det räcker inte. Innan vi godkänner den slutliga passformen för produktion får ett dussintal kvinnor bära plaggen under en längre period för att se till att de uppfyller våra höga kvalitetskrav och inte slits eller går sönder. Om något inte är bra nog, går det inte till produktion. Så enkelt är det. Kompromiss har aldrig varit ett alternativ för oss. Och det är precis så vi vill ha det.

Mer än bara en bh

Komfort varje dag


”Ett liv före och efter Miss Mary”. Så beskriver många av våra nöjda kunder känslan när de hittat en ny favorit-bh som är så bekväm att de aldrig vill gå tillbaka till sin gamla igen. Inget gör oss gladare än att höra det. Vad ligger då bakom vårt engagemang för komfort?


Vi tror starkt på att en bh aldrig ska ge en dålig upplevelse. Vi brinner för att skapa bh:ar med komfort som en av de viktigaste egenskaperna. När vi designar en bh tar vi hänsyn till bröst av alla storlekar och former. Vi är alla olika och underbara oavsett form, men ibland kan vi behöva lite extra lyft och stöd i vårt liv. Där kommer vi in i bilden. Vi vill verkligen att våra produkter ska vara en lösning för både din kropp och själ och vi vill ha en lång relation med dig. På Miss Mary har vi ingen klädpolicy, utan alla får klä sig hur de vill. Vi kräver verkligen inte att vår personal har på sig eller gör reklam för Miss Mary, så vi är otroligt hedrade över att de väljer oss! Vi skulle vara lika hedrade om du också gjorde det.


Förutom att skapa bekväma bh:ar för arbete och fritid har vi även tagit fram bh:ar som är så bekväma att du kan sova i dem! Det har aldrig varit lika lätt att älska sin bh. Eller att ha den på sig, för den delen!


Eftersom vi säljer via webbshopar och traditionell postorder är det viktigt för oss att bilderna och beskrivningarna överensstämmer med verkligheten. Vår verksamhet bygger på tillit och vi arbetar hårt för att förtjäna din. Vi vill därför att du kontaktar oss om du inte är nöjd med ditt köp. Hos Miss Mary har du alltid 100 dagars ånger- och returrätt om du inte är helt nöjd.

Från då till nu

Hur allt började


I omkring 60 år har vi på Miss Mary of Sweden specialiserat oss på att tillverka damunderkläder men från allra första början handlade det om helt andra typer av plagg. I den anrika textilstaden bestämde sig makarna Rydström, symaskinsteknikern Ingmar och sömmerskan Marwel, att starta ett klädföretag med egen tillverkning i samma stad. Året var 1957 och företaget döptes till Marys Mode. Hon designade och ritade mönster till plagg som syddes upp i den egna lokala ateljén och såldes via Marys Modes postorderkatalog. Fem år senare såg den första underklädeskollektionen dagens ljus och den blev en stor framgång redan från start. Idag är vi ett renodlat varumärke för underkläder och badplagg med fortsatt egen produktutveckling och tillverkning.
Vi säljer våra produkter online via egen webbutik eller via återförsäljare på fyra kontinenter med Europa som vår största marknad. Vi var tidigt ute med att exportera våra produkter och i samband med detta döptes Marys Mode om till det mer internationellt gångbara Miss Mary of Sweden.


Mycket har förändrats genom åren men kärleken till gediget hantverk och önskan att ge kvinnor en så bekväm produkt att de inte ens känner att de bär den består.