Bomulls bh

Bh:ar av bomull – det naturliga valet om du älskar komfort! Bomull är ett naturligt, lättskött material som är mjukt och hållbart. Det andas, absorberar inte lukter och är utmärkt för känslig hud. Vi har ett brett utbud av BH:ar med olika bomullsinnehåll, så att du kan slappna av och känna dig bekväm hela dagen.


Vi är bomullsspecialister
Miss Mary har varit en bomullsspecialist i många år, och en stor del av vårt urval består av bomulls-BH:ar. Bomull är ett fantastiskt material och särskilt väl lämpat för underkläder, men är bomulls-BH:ar verkligen bättre än andra BH:ar? Här tittar vi på fördelarna och nackdelarna med bomull.


Bra för känslig hud
Bomull känns mjukt och behagligt att bära direkt mot kroppen. Man hör praktiskt taget aldrig att bomull orsakar någon klåda. Det är perfekt för känslig hud och är därför ett naturligt val att använda för plagg som bärs nära kroppen, såsom underkläder.


Varför är inte BH:ar gjorda av 100% bomull?
Du kanske har märkt att det är svårt att hitta en BH som är gjord av 100% bomull. När vi bestämmer sammansättningen av ett plagg räknar vi med alla olika textilier som används för att göra det, inklusive stoppning, brodyr, spets, axelband, bygel etc.


Jämfört med syntetfibrer är bomull inte särskilt stretchig eller elastisk. Det är därför ren bomull inte används för alla delar av en BH. På våra bomulls-BH:ar är kuporna vanligtvis gjorda av 100% bomull, men de delar som kräver elasticitet, till exempel bandet, behöver innehålla en viss procentandel syntetfibrer för bästa användning.


Alltid högkvalitativ bomull
Det finns förstås olika kvaliteter av bomull. På Miss Mary använder vi endast material av hög kvalitet i alla våra plagg, inklusive bomull. Alla material vi använder på Miss Mary är certifierade enligt Standard 100 av Oeko-Tex, ett globalt oberoende testinstitut som säkerställer att materialen inte innehåller några ämnen som skulle vara skadliga att bära direkt mot huden. Detta är något vi kräver av alla våra materialleverantörer.


Hitta din nya favorit bomullsbh här!