Därför älskar vi sidostöd på våra bh:ar

20 Jul 2021 12:44
Annica Svensson

Av alla olika bh typer som finns på marknaden idag är bh med sidostöd kanske inte den kändaste modellen men icke desto mindre är det något vi tycker borde finnas i varje kvinnas garderob. Här är varför vi älskar sidostöd så mycket.


Kanske har du sett ordet ”sidostöd” i våra produktbeskrivningar och undrat vad det är för något. På Miss Mary har vi många olika typer av bh:ar men en av våra mest omtyckta bh typer är de med sidostöd. Om du känner igen dig i något av följande kan en bh med sidostöd vara perfekt för dig.
• Brösten glider ut mot armhålorna när du ligger ner.
• Du önskar att bysten sett mindre ”bred” ut när man tittar rakt framifrån.
• Du vill ”fylla ut” bysten när du ser den i profil.
• Du behöver bra lyft.
• Du har en djup eller större byst.
• Brösten pekar åt öst och väst och du vill centrera dem.
• Du behöver extra stöd men inte vill ha en vaddering som går över hela kupan.
• Du vill centrera bysten för en extra snygg ”klyfta”.

Sidostöd är en extra förstärkning i kupans yttersida som går ihop med axelbandet och hjälper till att lyfta, forma och stödja bysten.


Vad är sidostöd?


Sidostöd är en extra förstärkning, cirka 2 fingrars bredd, längs kupans yttersida upp till där den möter axelbandet. Det finns både på bh:ar med och utan bygel men vanligast är att den finns på bh med flerdelad kupa, det vill säga inte en t-shirt bh. Med sidostöd får du både form, lyft och stöd. Så här fungerar det.

Storsäljaren Lovely Lace bh utan bygel har sidostöd i kupan. Den finns också i en bygelvariant. Givetvis också med sidostöd.


Fördelen med sidostöd


Sidostöd ger extra stabilitet till kupan och formar bysten. Ju fler sömmar som en kupa har desto mer kan man påverka formen när man skapar bh:n.


Sidostöd gör att bysten riktas framåt, det vill säga bort från armhålorna. Man brukar kalla detta att bh:n centrerar bysten. Även när man ligger ner märks detta av då bysten inte flyter ut mot sidorna. Har du en mycket stor byst kan detta göra ganska stor skillnad. Du kan röra dina armar utan att bysten är i vägen lika mycket.

Sidostöd är perfekt för den större bysten. På bilden syns Flora bh med bygel.


Har man olika stora bröst eller om brösten brukar skifta i storlek under månaden är en elastisk kupa optimal men nackdelen är att den ibland kan töjas för mycket. Då är sidostödet den optimala lösningen. Eftersom sidostödet är stumt och sitter ihop med axelbanden hindrar sidostödet kupan från att tappa formen. Perfekt när man behöver extra lyft och stöd men föredrar en ovadderad kupa.


Med så många fördelar är det inte konstigt att vi har sidostöd på så många modeller. En liten extra vadderad panel i kupan gör stor skillnad. Har du ännu inte provat sidostöd rekommenderar vi det varmt. Är du nyfiken men osäker på din storlek, kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig. Vi finns i de kanaler där du finns, på telefon, mejl, chatt och sociala medier.


Se all våra bh:ar med sidostöd här.

You may also like