Varför har en del bh upphöjd nederkant framtill?

19 Jun 2019 1:56 pm
Annica Svensson

Det är inte ovanligt att en bygel bh har upphöjd nederkant framtill. Vad beror detta på? Är det ett estetiskt val eller har det någon funktion?


Genom att man höjer upp nederkanten mitt fram när man designar en bh kan den bli både bekvämare och ge dig bättre support. Den upphöjda kanten görs för att bh:n ska sitta närmare din kropp, speciellt mellan kuporna än den annars skulle gjort. Den hjälper till att separera brösten vilket ger bättre support. Den speciella konstruktionen gör även att trycket minskar på övre delen av magen. Detta är speciellt perfekt då man sitter ner eller böjer sig fram och magen naturligt kommer bukta ut mer än vid stående läge. Då minskar också risken för att nederkanten på bh:n viks upp på ett obekvämt sätt. Lite beroende på hur bröstkorgen är utformad så har en del kvinnor mer problem med detta än andra, och för de som tampas med att nederkanten viks eller rullas upp, är denna konstruktion ett utmärkt val. En bh med upphöjd front brukar också upplevas som nättare och mindre rejälare vilket är ytterligare ett skäl till att många kvinnor väljer just denna funktion.


”Det finns flera orsaker till att en bh designas med denna skärning”

Har du en känslig mage, störs av bh som brukar vika upp sig eller upplever att bh:n trycker mot övre delen av magen när du sitter ner, kan det vara värt attnästa gång du köper en bh, testa en med upphöjd nederkant. Det är alltid värt att satsa på komfort när det gäller underkläder.