Varför görs inte bh i 100% bomull?

23 Aug 2019 07:34
Annica Svensson

Bomull är ett omtyckt naturmaterial som är slitstarkt, andas och känns behagligt mot huden. Men varför är inte våra bomulls bh tillverkade i 100% bomull?


En trosa består ofta av tre mönsterdelar - framstycke, bakstycke samt grenfoder. En bh består av betydligt fler delar, omkring 30-40. För att man ska kunna skriva att ett plagg innehåller 100% bomull betyder det att alla delar på plagget (utom tillbehör som ett spänne eller knapp) måste vara av 100% bomull.


"Andelen bomull i ett plagg är ett genomsnitt av alla delar i hela plagget”

Den bh med högst andel bomull i vårt sortiment är BRODERIE ANGLAISE med 83% bomull (bilden ovan). Det innebär att de flesta delarna är gjorda i 100% bomull, men att vissa delar är gjorda av andra material eller av bomullsmix. På just den här bh modellen är kuporna sydda av material i 100% bomull, men de vadderade axelbanden innehåller en vaddering som inte är av bomull. Axelbanden är klädda med 100% bomull så du känner bomull direkt mot huden. Ryggen är i bomull men har en liten del elastan i sig så att den kan behålla spänsten. Allt detta resulterar till att bh:ns delar tillsammans får ett genomsnitt på 83% bomull även om merparten är tillverkad av vårt omtyckta 100% bomullsmaterial.


Varför innehåller en bh elastan?


Ryggen på en bh behöver vara elastisk för att kunna sitta bra och kännas bekväm. Hade ryggen på en bh varit gjord i elastisk 100% bomull hade den snart blivit uttöjd och tappat formen. Elastanfibern blandas med bomullsfibern för att tyget ska bli formbeständig och behålla spänstighet. Ibland har man strumpor, strumpbyxor, trosor som brukade sitta tajt och bra när man köpte dem men som efter ett tag blir sladdriga, exempelvis joggingbyxor som får pösiga ”knän”. Det är så det blir utan elastan och därför återfinns det i nästan alla våra underkläder som sitter tajt mot kroppen.


”För oss är det viktigt att våra kunder ska kunna lita på att ett Miss Mary plagg behåller sin höga kvalité.”

Bästsäljande bomulls bh:n LOVELY LACE har kupor och framstycke i 100% bomull men överlag är bh:n i 57% bomull.


För oss är det viktigt att våra kunder ska kunna lita på att ett Miss Mary plagg behåller sin höga kvalité även efter att du använt det under lång tid. Är du osäker på vilken bh som passar just dig och dina behov, eller vilken storlek du ska ha, kontakta vår kundtjänst. De är experter på att hjälpa kvinnor över telefon, via mejl eller chatt att hitta den perfekta bh:n.

You may also like