Sex smarta tips på hur du får bh:n att sluta skava i sidan

14 Jul 2021 11:02
Annica Svensson

Har du en bh som insisterar på att gräva sig in i sidan? Inte bara är det obekvämt och irriterande, det kan dessutom vara smärtsamt! Här är sex smarta tips på hur du får din bh att sluta skava i sidan.


Att en bh skaver i sidan kan bero på flera saker men inga problem som inte har en lösning. Här är våra sex bästa tips på hur du får bh:n att kännas bekväm i sidan.


Tips 1 – Bandstorleken får inte vara för tajt


Den vanligaste orsaken till att en bh skaver i sidan är att själva bandet som sitter runt kroppen helt enkelt är för tajt. Har du problem med att dra djupa andetag eller upplever att det trycker på revbenen är det för tajt. Bandet får inte irritera huden efter en dags användande. Du ska kunna dra ut det cirka 5 cm från kroppen, kan du inte det är det för tajt.

Se till att bandet inte är för tajt så att du får problem att dra djupa andetag.


Tips 2 – Kläm inte bröstvävnaden


Klämmer bygeln in i bröstvävnaden är din kupa för liten. Bygeln ska sitta bakom bröstet vid sidan, inte på själva bröstet. Gå upp en eller flera kupstorlekar men behåll samtidigt din vanliga omkrets på bh bandet.

Se till att du bär en tillräckligt stor kupa så att bygeln inte klämmer bröstvävnaden i sidan.


Tips 3 – Bred rygg ger mindre skav


En del bh:ar med väldigt smalt och tunt band ger inte bästa stödet, det kan ”korva” sig och skära in. Prova då gärna en bh med en bredare rygg som ger bättre stöd och känns mer stadig. Hitta våra modeller med bred rygg


Tips 4 – Sidvinge


Är du kurvig med större omfång kan ibland bh bandet gräva in sig i hullet på ett obekvämt sätt. Inte sällan får man en valk eller hud som hänger över bh sidan och detta kan föra med sig rejält obehag och i värsta fall smärta. Då rekommenderar vi att prova en bh som har en extra sidvinge längs armhålan som underlättar övergången mellan bh:n och din hud. Inte bara slätar sidvingen till eventuellt ”fluff”, den gör upplevelsen av att bära bh:n betydligt skönare. Hitta våra modeller med sidvingar

Lovely Lace Support har en extra sidvinge vid armhålan som ger en mjuk övergång från bh till hud.


Tips 5 - Fjäder


Vissa bh modeller har en stödjande fjäder insydd i sidsömmen och ibland kan den kännas obekväm, speciellt om man är kurvig. Skippa denna typ av bh och satsa på en modell utan fjädrar men med en bred rygg.


Tips 6 – Byt bh modell


Om du bär rätt storlek men upplever att själva bygeln trycker in i sidan under armhålan (eller i bröstbenet) prova en modell med lägre bygel eller en bygelfri modell. Vi är alla olika formade, långa och proportionerade, vilket medför att en och samma bh sitter olika på olika kroppar. Har man tätt placerade smala bröst kan detta resultera i att bygeln trycker in i sidan av kroppen under armhålan. I det fallet är kupan för stor för bröstformen även om måttbandet och storlekstabellen säger något annat! Skulle du uppleva att det uppstår ett tomrum i kupans sida, prova att gå ner både en bokstav i kupstorlek samt en bandstorlek. Addera sedan en bh förlängare till knäppningen. Då breddar du även ryggen och skapar en bh där kuporna sitter tätare och förmodligen stämmer bättre överens med dina former.

You may also like