Sidvingen - Den lilla detaljen som gör den stora skillnaden

8 Apr 2022 08:01
Annica Svensson

Sidvingen är det lilla extra tygstycket längs armhålan som gör att bh:n blir både smartare och skönare. Här är tre skäl varför det är värt att investera i en bh med sidvinge.

Den slätande faktorn


Lös hud och extra fluff är det mest naturliga. Efter klimakteriet förvandlas bröstvävnad till mjukare fettvävnad och huden blir naturligt lösare. Detta gör att det inte alltid ser helt slätt ut när man har på sig ärmlösa åtsittande plagg som bh, linne och body.


Under åren fick vi ofta önskemål från kunder som berättade att de inte gillar lös hud eller fluff som hänger över bh-kanten och de undrade om det fanns något vi kunde göra åt detta. Vi lyssnade och funderade och det var så sidvingen faktiskt kom till. Den har nu funnits i vårt sortiment under flera år och varit en uppskattad egenskap bland våra funktions-bh:ar.

Den sköna faktorn


Förutom utseendet har sidvingen andra fördelar som exempelvis att den gör bh:n bekvämare. Det finns nog inget värre att ha på sig än ett par för små skor eller en illasittande bh som skaver.


När vi tar fram passformen på våra plagg prioriterar vi och fokuserar på en skön passform. Har man lite extra kurvor och bär en större bandstorlek så kommer övergången från bh till hud aldrig bli riktigt slät eftersom bandet runt kroppen behöver sitta åt för att ge ordentligt med stöd. Då kan det finnas risk att bh:n upplevs som att den skär in på vissa ställen även om man bär en korrekt storlek. För att minska detta skav kan man använda en bh med sidvinge. Övergången blir mjukare och därmed ökar komfortkänslan.


Använder man en bh med bygel som är högt skuren i sidan för att ge extra stöd, kan man ibland känna av änden på bygeln. Detta är extra vanligt om man har generöst med kurvor. Har man känslig hud kan detta vara obekvämt. Med en sidvinge minimeras den här känslan omedelbart, bh:n blir helt enkelt skönare.

Den skyddande faktorn


Det tredje skälet är att sidvingen skyddar dina kläder mot fläckar som kan uppstå från deodoranter. Många kvinnor, speciellt de som genomgått någon form av cancer, föredrar att använda deodoranter utan aluminium eller antiperspirant faktorer som blockerar svettkörtlarna. Resultatet blir att man svettas utan att det luktar. Bär man en bh med sidvinge blir det sidvingen som fångar upp fukten i stället för din tröja eller blus. På så vis slipper du synliga svettfläckar.


Av den här anledningen rekommenderar vi varmt våra två bh:ar STAY FRESH med bygel och KEEP FRESH utan bygel. Båda modellerna har sidvingar av ett funktionsmaterial som alltid känns torrt även när det utsätts för fukt.

När fungerar inte sidvinge?


Är sidvinge något för dig? Alla kroppar är unika. Samma bh sitter olika på olika kroppar, även de i samma storlek. Sidan på en bh med sidvinge blir naturligt högre skuren och är man kortare, mer satt i överkroppen eller har bysten extra högt placerad, kan man ibland uppleva att bh:n känns lite för hög under armen. Men på de flesta bör sidvingen sitta bekvämt.


Om du har svårt att veta vilken modell som passar dina behov bäst, tveka inta att kontakta oss så hjälper våra trevliga kundrådgivare dig att hitta rätt. Inga frågor är för små, inga är för konstiga, inga är för dumma.

You may also like