Bh experternas egna favorit bh:ar

18 Mar 2021 15:58
Annica Svensson

När man som Miss Marys designer jobbar med bh passform hela dagarna, spenderar man betydligt mer tid på att fundera på bh än gemene kvinna. Vi ville därför höra med vår designavdelning om hur de själva tänker när de köper bh, vad de föredrar att bära privat och om de har någon personlig favorit bh i Miss Marys sortiment. Vilka är experternas egna val?


På Miss Marys designavdelning i Borås jobbar Marie-Louise, Anne och Ing-Marie i dubbla roller som både designer och mönsterkonstruktörer. I och med att de ansvarar för bh:ns utseende, materialval, passform och konstruktion har de bättre koll på sortimentet än någon annan. Tillsammans har de 80 års erfarenhet som specialister inom damunderkläder. Denna långa erfarenhet är speciellt viktig i dessa sammanhang. Den speciella fingertoppskänslan som krävs för att få fram en perfekt passform på ett så komplicerat plagg som en bh kan man bara arbeta fram genom erfarenhet.

Det finns ingen som känner till passformen på Miss Marys sortiment i detalj bättre än denna trio kvinnor.


När de jobbar fram passformen på ett plagg gör de det i alla storlekar. De ser se hur plagget sitter på kroppar i alla möjliga former då våra provmodeller kommer till ateljén för avprovningar. Dessutom provar de själva varje modell för att känna passform och komfort.


Vilken typ av bh föredrar ni själva att ha på er?


Marie-Louise: Jag gillar stilrena och avskalade bh:ar i nätt modell med smala axelband. Det spelar ingen roll om den har bygel eller är bygelfri, jag använder båda två så länge kupan är vadderad. Det är mitt grundkrav på en bh. I min roll på jobbet är det dock roligast att arbeta med ovadderad kupa för det är mer utmanande och ställer mer krav.


Anne: Jag har 80F och då ger bygel helt enkelt ett oslagbart stöd så jag föredrar definitivt bygel. Jag gillar breda och vadderade axelband eftersom det känns skönt för axlarna. Det lätt att få märken av smala axelband om man har en större byst även om man bär rätt storlek på bh:n.


Ing-Marie: Jag använder också alltid bh med bygel. Dessutom vill jag ha vadderad kupa, använder aldrig ovadderad. Jag föredrar smala axelband.

Anne i Miss Marys ateljé med en av hennes favorit-bh:ar SMOOTH LACY.


Föredrar ni färgglatt eller basfärger som vitt, svart eller beige?


Anne: Jag föredrar svart. Fast använder jag ljusa kläder använder jag vitt eller beige. Basfärger är lätta att kombinera med allt.


Marie-Louise: Enfärgat och svart. Är inte alls mycket för färg privat.


Ing-Marie: Jag klär mig helst i svart så därför är färgvalet för underkläderna också svart. Bh:n matchar min garderob helt enkelt.


Föredrar ni att bära t-shirt bh eller kupa som har sömmar?


Anne: Personligen föredrar jag att bära t-shirt bh för jag tycker om formpressade kupor.


Marie-Louise: Samma här. Jag föredrar att bära t-shirt bh, det är stilrent och avskalat. På jobbet är det roligast att arbeta med kupor med sömmar eftersom man kan variera och kombinera material i det oändliga och det älskar jag.


Ing-Marie: Jag föredrar däremot kupa med sömmar snarare än formpressat.

Marie-Louise arbetar i bh-ateljén med att planera mönsterdelar som ska placeras på spetsen.


Har ni någon personlig favorit ur Miss Marys nuvarande sortiment som ni själva gärna använder privat?


Ing-Marie: Min favorit bh i sortimentet är JOY. Den använder jag gärna privat. Jag gillar stilen, den känns nätt och smidig med tunna axelband och har en fin skärning. Och självklart har den vadderad kupa och bygel som alla mina personliga favoriter har.

Vadderad kupa, bygel och smala axelband som på bh:n JOY är preferens för både Marie-Louise och Ing-Marie.


Anne: Jag har en solklar favorit - SMOOTH LACY med bygel - Det är en ganska ny t-shirt bh som jag designat och gjort mönsterkonstruktionen till. Jag är så otroligt nöjd med den och jag har bara hört lovord om den. Själv använder jag den nästan jämt. Alla får en väldigt fin form i den och den ger också jättebra stöd. Den har en ovadderad kupa i stumt material och formen är perfekt rund och ger jättebra lyft.

Från vänster syns SMOOTH LACY som är Annes absoluta favorit i alla kategorier. Till höger syns Marie-Louise personliga favorit, Spacer-bh:n CONFIDENT som är den hon själv helst använder från vårt sortiment.


Det måste ha funnits några favoriter genom åren som ni gillat lite bättre än andra av olika orsaker. Om ni får välja bland nuvarande och tidigare sortiment, vilken bh gillar ni då mest? Det behöver inte vara en personlig favorit som ni själva använder, det kan lika gärna vara en som passar den typiska Miss Mary kunden eller som ni tyckte var extra rolig eller utmanande att jobba med.


Anne: Jag tror nog att jag även här kommer svara SMOOTH LACY med bygel. Sedan gillar jag också COTTON DOTS med bygel. Jag är väldigt nöjd med passformen på den. Materialet är helstumt och ovadderat men ger en väldigt fin rund form trots att den inte är formpressad. Att få till en rund passform när materialet är helstumt och inte formpressat är en utmaning som jag gillar. Är jättenöjd med passformen.

Från vänster syns COTTON DOTS med bygel och SMOOTH LACY med bygel.


Anne: Av alla de produkter som jag gjort mönster till men inte själv designat är FLORAL SUN från VISIONARY kollektionen (designad av Lars Wallin) en av mina absoluta favoriter. VISIONARY produkterna var verkligen minnesvärda att jobba med, kollektionen skiljer sig mycket från vårt normala sortiment i material och konstruktion. Det var en kul utmaning att skapa dem och slutresultatet blev jättefint.

FLORAL SUN i två olika färgställningar. En av Annes favoriter som hon gjort mönstret till.


Marie-Louise: Min favorit är bh:n JACQUARD DELIGHT som jag också gjort en matchande high waist trosa till. När jag skapade bh:n ville jag göra en klassisk bh men med en modern känsla. Kunden ska känna att det är en Miss Mary bh med den höga kvalité och komfort som man associerar med Miss Mary. Tidlös men ändå uppdaterad och modern. Passformen är verkligen helt perfekt, den lyfter och formar bysten jättesnyggt och ger mycket bra stöd trots att den saknar bygel.

Jacquard Delight utan bygel med high waist trosa i samma stil.


Marie-Louise: Sen tycker jag väldigt mycket om EXHALE sport bh med bygel. Det var ett väldigt roligt projekt att ta fram en bra sport bh. Är supernöjd med den. Den mönstrade sport meshen i sidan gör den väldigt snygg. Vet att en del kunder tycker om att använda den även till vardags. Bra betyg för en sport bh. När jag designade den ville jag skapa en sport bh som Miss Marys kunder skulle kunna känna igen sig i, den skulle ha samma känsla som övriga sortimentet fast i en sportvariant och med de speciella krav som sportaktiviteter ställer på en bh.

[EXHALE sport-bh](/exhale-non-wired-sports-bra med bygel är designad och skapad av Marie Louise och är en av hennes favoriter.


Ing-Marie: Jag älskar FLORA med bygel och sen gillar jag också en bygel bh som utgått som heter HAPPY HEARTS. De är olika i stil men båda sitter väldigt vackert på och ger bra stöd och komfort. Båda färgställningarna på FLORA är snygga men den svart-rosa är min favorit. De var väldigt roligt att jobba fram dessa modeller.

Från vänster HAPPY HEARTS med bygel och FLORA med bygel. Båda favorit bh:ar för Ing-Marie.


Det här var några av våra tre designer och bh experters egna personliga favoriter. Hur föredrar du att din bh ser ut och vad skulle du vilja se i vårt sortiment? Berätta gärna i kommentarfältet nedan.

You may also like