Är det galenskap eller genialitet att tvätta en bh hundra gånger?

27 Oct 2023 10:55
Sara Henriksson

Finns det något sätt att bevisa att våra produkter håller så hög kvalitet som vi faktiskt säger? Och hur gör vi det på ett trovärdigt sätt?

Idén bakom testet
Det är lätt för företag idag att säga ”Våra produkter håller hög kvalitet”. Vem som helst kan ju påstå det, men vad menar man med det egentligen?


Eftersom vi på Miss Mary vet att våra produkter håller länge, så har vi funderat vi på hur vi ska kunna visa det i praktiken: att våra bh:ar fungerar lika bra efter 100 tvättar som när den var ny. Det är viktigt för oss att du som kund kan lita på att det är så. Hur visar vi kvalitetsskillnaden mellan våra bh:ar och andra varumärken, hur stor är skillnaden och vilken garanti kan vi ge?


”Att tvätta våra produkter 100 gånger för att sedan visa upp resultatet, det är vårt sätt att svart på vitt visa den höga kvaliteten.”  • Elisabet Sandström, VD på Miss Mary


Genomförandet av testet
Vi kontaktade Karin, som jobbar på ett professionellt tvätteri; Färgeriet. De satte igång arbetet med att tvätta våra bh:ar tillsammans med flera av våra konkurrenters. Bh:arna tvättades och hängdes på tork 3 gånger per dag tills alla var tvättade minst 100 gånger. Testet tog lång tid att genomföra eftersom alla bh:ar dessutom filmades innan tvätt och sedan efter 25, 50, 75 och 100 tvättar.


Det var viktigt att få tvättarna att likna sättet på hur man tvättar hemma i vanlig hushållsmaskin; 40 graders fintvätt med kulörtvättmedel, att ta isär plagg som trasslat ihop sig med varandra, knäppa de bh:ar som öppnat sig osv. Alla tvättar såg likadana ut och fick samma förutsättningar.


Färgeriet utför ofta tvätt-tester åt företag. Det rör sig om allt från att simulera slitage, se hur impregnering håller sig, hur olika detaljer påverkas i tvätt till att se hur väl tvättråd stämmer. Den absolut största skillnaden mellan de tester som Färgeriet tidigare genomfört och uppdraget de fick från Miss Mary är antalet tvättar. Ett tvätt-test med så många som 100 tvättar hade de aldrig tidigare gjort. Produkten var ny för tvätteriet, bh:ar hade de inte har fått tillfälle att testa tidigare.


”Jag är väldigt imponerad av hur väl bh:arna bibehållit både färg och form. Speciellt kul att se att alla små detaljer hållit sig så fina!”  • Karin Arnell, Färgeriet

Hur gick det?
Resultatet av testet är inte heller någon överraskning för oss på Miss Mary och nu ger vi alla kunder 100 tvättars garanti. Vi hoppas att det ska få fler att förstå varför en Miss Mary-bh kostar mer jämfört med en billigare bh som går sönder eller måste bytas ut efter en tid. Vår produkt är både mer ekonomisk och miljövänlig eftersom den håller så länge. Vi arbetar efter mottot “den mest hållbara bh:n kommer alltid vara den du kan använda under längst tid”.


” Jag tror att få kommer att behöva använda sig av garantin. Skulle produkten ändå tappa i funktion innan 100 tvättar så kommer vi självklart att ersätta kunden.”  • Elisabet Sandström, VD på Miss Mary


Hur fungerar garantin?
Garantin omfattar alla våra bh:ar och gäller i fem år från inköpsdatum. Garantin avser funktionalitet – vilket betyder att vi inte ersätter för färgskiftningar eller mindre skönhetsfel. Produkten ska ha tvättats enligt anvisningarna.


Om du vill nyttja garantin, Klicka här för att skicka bilder till vår kundservice, tillsammans med en beskrivning av defekten och antalet tvättar. Om vi bedömer att garantin är applicerbar så erbjuds du en ny produkt.

You may also like

27 Oct 2023 10:55
Uppdaterad: 7 May 2024 07:29
Sara Henriksson