Så här hittar du de perfekta sommarunderkläderna

29 Apr 2022 10:00
Annica Svensson

Under varma dagar klär vi oss med fördel i underkläder av material som andas och känns svala. Naturmaterial är en solklar favorit men visste du att det också finns syntetfiber som är utvecklade för att andas och svalka huden? Här är våra 3 bästa tips på hur du sommaranpassar underklädesgarderoben.


Naturlig känsla med bomull


Av alla material är det nog inget som symboliserar sommar, sol, vind och vatten mer än vad bomull gör. Under många år har Miss Mary varit kända som bomullsspecialister och en stor del av vårt sortiment består därför givetvis av bomulls-bh:ar. Det är något som alltid efterfrågas av våra kunder. Bland våra bästsäljare återfinns nästan alltid minst 2-3 bomulls-bh:ar på Topp 5.

På bilden ovan syns bomullsfavoriten BRODERIE ANGLAISE i beige, dimblå och vit.


En av de största fördelarna med bomull är dess goda förmåga att andas. I och med att fibern leder bort värme från huden upplevs bomull som svalare än de flesta andra material. Perfekt under varma sommardagar med andra ord. Bär du en t-shirt över din bomulls-bh kan huden lätt andas genom båda plaggen och det kommer kännas mycket svalare än om du exempelvis bär en polyesterblus över din bomulls-bh.

På bilden ovan syns bomulls-bh:n Lovely Lace Support.


Bomull är också lättskött och slittåligt vilket gör att de kan tvättas många gånger utan att tappa form eller kvalité.


Hitta vårt bomullsortiment här


Keep Fresh - För ett liv i rörelse


Keep Fresh är ett material med oslagbara egenskaper och som vi använder i flera av våra bästsäljande bh-modeller som STAY FRESH och EXHALE. När man tänker funktionsmaterial kanske man i första hand tänker på sportkläder eller utomhuskläder men det är också optimalt för ett tekniskt plagg som bh. Det är flexibelt och följsamt och finns i flera olika tjocklekar.

EXHALE sport-bh med bygel är tillverkad i Keep Fresh.


Materialet andas och är fuktavledande, det vill säga plagget upplevs torrt även om du svettas. Du behåller då en torr och sval känsla hela dagen. Kroppsdofter och andra lukter fastnar inte på tyget även om man blir varm och svettas. Det är dessutom resistent mot fläckar.
Materialet är testat mot bakterier och materialets egenskaper motverkar att bakterier förökas till 100%.


Hitta KEEP FRESH produkter här

T-shirt bh:n STAY FRESH har rygg, sida, sidvinge och kupor i Keep Fresh funktionstyg.


WinCool kyler huden…på riktigt
Sist men inte minst, ett av de mest fantastiska material vi känner till på Miss Mary är WinCool som vi använder i våra COOL SENSATION plagg. Detta unika material med patenterad teknik svalkar, enligt tester, huden i genomsnitt 1-2°C! Detta är möjligt tack vare att kylande mineraler mixas med i textilfibern. I och med att man gör detta redan på fiberstadiet blir effekten beständig och försvinner inte efter tvätt.

Materialet WinCool svalkar huden tack vare kylande mineraler som blandats med textilfibern.


Även om WinCool kyler huden någon grad upplevs inte tyget kallt när man tar på det, det är bara något svalare. Dess fuktavledande egenskaper gör att både tyg och hud förblir torra. Plaggen är mycket mjuka, sköna och följsamma. Eftersom de är semi-transparenta rekommenderar vi att bara använda dem som underkläder eller som alternativ till sovplagg.


Lider man av lårskav, vilket är mycket vanligt, gör COOL SENSATION trosan lårskav till ett minne blott. Det var just med denna åkomma i åtanke som vi utvecklade modellen med extra långa ben. WinCool är dessutom både slittåligt och noppfritt.


WinCool innehåller inga skadliga ämnen utan är 100% säkert att använda för människor. Precis som alla våra material vi använder på Miss Mary är även WinCool klassat Standard 100 by Oeko Tex som är ett oberoende globalt testinstitut som kontrollerar att textilier inte innehåller några skadliga ämnen.


Hitta COOL SENSATION här

Med Miss Marys favoritmaterial i sommar, bomull, Keep Fresh och WinCool, kommer du långt. Skulle det vara så att du känner dig lite extra frusen istället för varm, rekommenderar vi en body som ger en mer ombonad och täckande känsla. Som man brukar säga, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

You may also like