Hjälp! Min BH känns för varm

26 Jun 2020 04:44
Annica Svensson

Av olika anledningar kan det ibland kännas varmt med bh, kanske beror det på årstiden, att man är i övergångsåldern, medicinering eller andra orsaker. Oavsett vilket så finns det en lösning. Det här ska du tänka på när du letar efter en bh eller underkläder som inte gör att det blir ännu varmare.


En av de viktigaste egenskaperna man ska leta efter på ett plagg om man inte vill känna sig varm är att det ska bestå av ett material som andas. När man säger att ett material andas menar man helt enkelt att kroppens värme inte stängs in av materialet. De flesta naturmaterial andas som exempelvis bomull, ull och silke. Av dessa material är det bomull som bäst lämpar sig för en bh tack vare dess övriga egenskaper. Det är både slittåligt och lättskött, bomullsfibern blir ännu starkare i vått tillstånd än det är i torrt, vilket gör att bomull klarar av att bli tvättat gång på gång. Känslan av bomull direkt mot huden är också svårslagen. Den känns sval under varma årstider och värmande under kallare dagar.


”Känslan av mjuk bomull direkt mot huden är svårslagen”

BRODERIE ANGLAISE är den av våra bh:ar med högst bomullsandel, hela 83%. Kupan är i ofodrad 100% bomull.


För att fördelarna med att bomullen ska kunna utnyttjas fullt ut bör den inte vara vadderad eller fodrad med ett syntetfoder som inte andas. Då blir det ännu varmare! Bär du en bomulls bh vars kupa har en vaddering eller foder i ett material som inte andas, kommer bh:n kännas varm eftersom det innersta materialet inte transporterar vidare kroppens värme och fukt.

STAR bomulls-bh utan bygel är fodrad med ett tunt bomullsfoder för att kupan ska kunna andas.


Vi erbjuder ett brett sortiment av bomullsunderkläder. De flesta bh:ar med ovadderad och ofodrad bomullskupa. Några modeller, som exempelvis bh:n STAR, är fodrade och då har vi använt ett bomullsfoder. Läser du kompositionen kanske det står att bh:n består av 69% bomull. Denna siffra tar hänsyn till alla delar på bh:n, inkluderat eventuell skumvaddering i komfortaxelbanden och att ryggdelarna innehåller elastanfiber för att kunna behålla spänsten i sin elasticitet. En bh görs väldigt sällan i 100% bomull, däremot försöker vi oftast göra kupan i 100% bomull eftersom det är vid själva bysten man blir som varmast.


När lämpar sig inte bomull?


På sommaren är en ofodrad bomulls bh riktigt skön att bära men svettas man mycket, vilket man kanske gör av olika anledningar under vissa perioder, blir bomullen fuktig då den absorberar fukt. Därför finns det funktionsmaterial av syntetfiber med fantastiska egenskaper som är utvecklade just för att plagget inte ska kännas som en bastu. Ibland har ordet syntetfiber fått en negativ klang men faktum är att många syntetfiber erbjuder fantastiska funktioner som saknas hos naturfiber. Det är stor skillnad mellan olika syntetfiber. På Miss Mary använder vi endast material av högsta kvalité från de bästa leverantörerna på marknaden. Några av dessa fantastiska funktionsmaterial och vilka plagg i vårt sortiment som har dessa material hittar du nedan.


Spacer material


Gillar du formen, tryggheten och stödet du får av en vadderad kupa men använder det inte då det blir för varmt, är en bh med Spacer-kupa den perfekta lösningen.

CONFIDENT med Spacer-kupa är en av våra bästsäljande t-shirt bh:ar.


Spacer är ett tredimensionellt material på 2,5 mm med invävda luftkanaler som låter luften cirkulera. Detta gör att vadderingen blir mycket lättare, luftigare och smidigare än annan vaddering. Spacer avleder dessutom fukt bort från kroppen utan att materialet i sig upplevs fuktigt! Man får helt enkelt alla fördelar i ett – formsäkert, svalt och stödjande. CONFIDENT bygel bh med Spacer-kupa är en av våra bäst säljande t-shirt bh:ar.


”Spacer erbjuder alla fördelar i ett – form, svalka och stöd”


Keep Fresh


Keep Fresh är ett elastiskt funktionsmaterial som känns väldigt mjukt och skönt mot kroppen. Man måste nästan känna på det för att verkligen förstå varför det blivit så oerhört populärt. Materialet är inte bara fuktavledande och låter huden andas, det är också smuts- och doftavvisande. För att bevara dessa egenskaper har vi valt att inte vaddera eller fodra kuporna.

Vår bästsäljande bygel bh är STAY FRESH som har kupor i Keep Fresh.


En av våra absoluta toppsäljare i vårt sortiment är t-shirt bh:n STAY FRESH med kupor i Keep Fresh material. Föredrar du bh utan bygel erbjuder vi även en riktigt skön komfort bh KEEP FRESH som vi döpt efter detta fantastiska material.


”Man måste nästan känna på det för att verkligen förstå varför det blivit så oerhört populärt”

En pålitlig gammal favorit är bh:n KEEP FRESH som var den första bh:n vi tillverkade i detta material.


WinCool


WinCool är ett patenterat, exklusivt funktionsmaterial med invävda mineraler i fibern. Dessa mineraler kyler ner hudtemperaturen 1-2°C! I och med att de blandas med textilfibern och inte är en efterbehandling håller effekten sig över tid och är inget som försvinner efter tvätt. Även WinCool är fuktavledande. Vår omtyckta serie COOL SENSATION som består av trosor och linne är tillverkat i detta unika material. Oerhört sköna att bära direkt mot huden under dina övriga plagg.

COOL SENSATION kyler ner hudtemperaturen med 1-2°C.


Miss Mary erbjuder många olika typer av plagg för att kunna motsvara de högt ställda förväntningar och krav som kvinnor idag har på sina underkläder. Är du osäker på vilken modell som passar just dig eller vilken storlek du ska ha, är du välkommen att kontakta vår kundtjänst som mer än gärna guidar dig genom vårt sortiment för att möta dina personliga behov.

You may also like