Finns det underkläder som kyler kroppen?

5 Mar 2020 8:31 am
Annica Svensson

Under årets varma månader eller under övergångsåldern är det skönt att bära svalare plagg. Vårt bästa tips till att klä sig svalt är att börja undertill, det vill säga med rätt typ av underkläder. Det kan verkligen göra skillnad. Här tittar vi närmare på något många inte vet finns – underkläder som kyler huden.


Funktionsmaterial - inte bara för ytterplagg


När man tänker på material för underkläder, associerar man kanske mest till bomull, polyamid, silke eller spets. Det är sällan man tänker på rena funktionstyger, för är inte det något som mest används till utomhuskläder eller sportplagg? Faktum är att funktionstyger även passar utmärkt för underkläder eftersom det är ett plagg som ligger direkt mot kroppen och materialet har förmågan att reglera både värme och fukt.

Cool Sensation är tillverkat i WinCool och finns som linne samt trosa med långa ben.


Ett av de mest fantastiska funktionsmaterial vi känner till och som vi använder här på Miss Mary är WinCool. Det är en mycket exklusiv kvalité som känns mjuk och len mot huden. Det är tunt och följsamt vilket gör det perfekt för just underkläder. Men det som verkligen gör WinCool helt unikt är dess förmåga att svalka kroppen! Det har en testad och dokumenterad effekt att kyla huden 1-2 grader! Det har även fuktavledande egenskaper som gör att du behåller en fortsatt fräsch och torr känsla under hela dagen och natten.


Hur fungerar WinCool?


Vad är det då som gör att WinCool kyler huden? Det är ingen efterbehandling som impregneras på det färdiga tyget, utan istället behandlas själva textilfibern med mineraler som ger en kylande effekt. Det gör att tyget absorberar värme långsamt och gör sig av med det snabbt. Effekten blir beständig och försvinner inte i tvätten. Med andra ord perfekt för underkläder eftersom dessa tvättas ofta.


"WinCool innehåller inga skadliga ämnen"


Materialet innehåller inga skadliga ämnen utan är 100% säkert att använda för människor. WinCool materialet är klassat Standard 100 by Oeko Tex som är ett oberoende globalt testinstitut som kontrollerar att textilier inte innehåller några skadliga ämnen.


Perfekt för att minska lårskav


Lårskav är något som miljontals kvinnor lider av. Under varma sommardagar kan det bli ganska smärtsamt när låren skaver mot varandra och i värsta fall kan huden bli irriterad eller skinnflådd. Detta leder till att många kvinnor helt enkelt väljer att inte gå barbenta. Det var därför vi designade vår COOL SENSATION trosa med extra långa ben. De långa benen förhindrar att hud gnuggas mot hud när man går. Vid varmt väder blir svett oundvikligt men tack vare att WinCool förblir torrt och att det kyler ner huden, minskas risken för lårskav till nästan obefintligt. Många andra trosor med långa ben börjar noppa ganska snabbt vid friktion när låren skavs mot varandra men WinCool är slittåligt och noppfritt.


Vi rekommenderar att använda plaggen när eller om du:  • Har svårt att sova på grund av att det är för varmt.

  • Lider av lårskav. Man kan helt njuta av att gå barbent under kjolen och slipper strumpbyxor eller kladdiga salvor och krämer. Vik upp trosbenen om du bär kortare shorts eller kjol.

  • Under byxor under varma dagar eller när du sportar.

  • Besväras av värme, exempelvis under varma sommarnätter eller om du lider av vallningar.

  • Svettas mycket, exempelvis har svallningar. WinCools fuktavledande egenskaper gör att materialet förblir torrt.

  • Inte vill köra luftkonditioneringen på högsta effekt och /eller om du vill minska elförbrukningen som luftkonditioneringen står för. Under varma månader eller om man åker på semester till varmare breddgrader är COOL SENSATION verkligen att rekommendera. Har man inte en fungerande AC hemma eller på hotellrummet gör de verkligen skillnad.


"Cool Sensation är perfekta som sovplagg"

Eftersom materialet är tunt blir det naturligt något transparent, därför rekommenderar vi inte att man använder COOL SENSATION istället för cykelbyxor eller linne utan att ha något annat plagg ovanpå. Plaggen är tänkta som underkläder.


De fungerar givetvis alldeles utmärkt även som sovplagg, speciellt under varma sommarnätter eller om du är i övergångsåldern och lider av vallningar eller svallningar. Den svalkande känslan som uppstår är underbar. En liten seger i vardagen för tusentals kvinnor.