13 skäl att älska body

17 Jun 2019 8:24 am
Annica Svensson

Body är en klassiker bland underkläder och verkar aldrig gå ur tiden. I veckans blogginlägg tittar vi närmare på alla fördelarna med att bära body.


1. De flesta bodies har en inbyggd bh som ger bysten stöd. Själva bodyn ser till att bh-delen i sin tur sitter på plats och inte glider upp i ryggen som en vanlig bh kan göra när man böjer sig ner eller rör sig mycket. En del kvinnor upplever ibland problem med att vanliga bh:ar viks upp i nederkanten under bysten. Detta kan inte hända när man bär en body.


2. En body skyddar mot skav som man kan få från hårda eller otympliga byxlinningar. När man sitter ner i ett par jeans kan de ibland ”gräva” in sig i magen. En body jämnar ut och fördelar trycket. Man slipper även märken i huden från tight sittande resår från exempelvis strumpbyxor.


3. Har du problem med axelvärk eller svårigheter med vridmoment så kan en bh vara svår att ta på sig. Då är en body lättare eftersom du också kan kliva i den som en baddräkt förutom att trä den över huvudet.


4. Man slipper problem med trosor som rullar ner då en body är både trosa och bh i ett och samma plagg.


5. Har man någon gång haft värk i ryggen och känt sig lite ostabil, kan en stödjande body med förstärkning ge en tryggare och stadigare känsla. Det gör att man kan slappna av lite mer.

Fantastic Flair body utan bygel är fantastiskt vacker att bära under en kavaj för en utekväll.


6. Många bodies är jättesnygga att bära ensamma under exempelvis en kavaj när man vill känna sig lite extra uppklädd men inte kompromissa med komfort. Man slipper hålla på och fixa med toppen så att den är snyggt istoppad.


7. Efter en förlossning kan det kännas extra tryggt med en förstärkt body som ger stöd till instabila och delade magmuskler. Samma sak om man exempelvis haft framfall, då känns det tryggt och skönt med ett plagg som ger ett visst ”buktryck”.


8. Man känner sig mer klädd med en body än med bh + trosa kombination. Lite som valet mellan bikini eller baddräkt vid poolen/stranden. Är man blyg kan det vara skönt att bära body exempelvis under ett läkarbesök eller vid tillfällen man önskar en mer påklädd känsla när man visar sig i underkläder.

Rose formande body med bygel ger bra stöd och komfort under hela dagen.*


9. Man får en mer slätande effekt på ryggen jämfört om man bär en bh.


10. Många kvinnor tycker om att sova i en body. De är svalare än pyjamas, rullar inte upp sig som ett nattlinne och känns mer påklätt än att sova naken eller i bara trosor.


11. Är bodyn tillverkad i ett glatt material får kläderna man bär utanpå automatiskt ett finare fall. De ”fastnar” inte utan glider lättare på kroppen vid rörelse.


12. Man sträcker automatiskt på sig och får en lite bättre hållning.


13. Sist men inte minst, när man klär sig i en body får man en härlig ”ombonad” effekt. Det är ett väldigt bekvämt plagg helt enkelt.

Lovely Lace body utan bygel är en behaglig bomulls body med förstärkning


Det finns många olika typer av body, både med eller utan förstärkningar. Alla Miss Mary bodies är bekväma och har noga utarbetad passform. Vi lägger självklart ner lika mycket tid på design, kvalité, mönsterkonstruktion och storleksgradering på en body som vi gör när vi tar fram en bh. Har du inte ännu testat att bära denna typ av plagg så är det aldrig försent att börja. Det är verkligen en underskattad klassiker. Se hela vårt sortiment här.