5 tips som gör att axelbanden stannar uppe

18 Oct 2019 07:01
Annica Svensson

Ett av de vanligaste bh relaterade problemen många har är att axelbanden envisas med att glida ner. Idag tipsar vi därför om vad du kan göra för att de ska stanna kvar där de är menade att sitta.


1. Reglera längden varje morgon


Axelband som faller ner kan vara ett riktigt irritationsmoment. Oftast beror det på att de inte är tillräckligt förkortade. Man behöver justera dem varje morgon när man sätter på sig bh:n. Nästan alla bh modeller har justerbara axelband men själva justeringsspännet kan ibland slitas ut efter lång tids användning. Reglerar du dina axelbanden på morgonen och sen märker att de blir längre under dagen kan det vara ett tecken på att din nuvarande bh gjort sitt och det är dags att investera i en ny.


2. Justera framtill


Skulle du behöver justera axelbanden under dagen kan framjusterbara axelband vara svaret. Dessa modeller har justerinsgspännet på framsidan istället för på skuldran. Jättebra om man annars har svårt att nå eller göra vridmoment eller om man helt enkelt vill undvika att behöva ta av sig bh:n under dagen när man redan är påklädd. Se våra bh:ar med framjusterbara axelband.

Vackra bygel bh:n Rose har axelband som smidigt justeras framtill.


3. Undvik bh förlängare
En annan anledning till att axelbanden glider ner kan vara att avståndet mellan dem är för brett för din kropp. Använder du en bh förlängare i ryggknäppningen blir avståndet mellan axelbanden ännu bredare eftersom bh:ns rygg förlängs. Undvik därför gärna bh förlängare om du brukar ha problem med att axelbanden inte sitter uppe. Satsa hellre på en bh med en storlek större i omkrets.


4. Bh med no-slip funktion


Avstånden varierar mellan olika bh modeller. Ofta sitter axelbanden extra brett isär på Balconette-bh:ar. De modeller vi istället rekommenderar att använda är bh:ar med no-slip axelband. På denna typ av bh är axelbanden extra tätt placerade i ryggen, vilket gör att de brukar stanna uppe.

Smarta Amsterdam bygel bh med no-slip axelband är en av våra bästsäljande bh i alla kategorier.


5. Multiway axelband


Om du har väldigt smala axlar och upplever att även no-slip axelband glider ner kan du prova att använda en bh med flexibla multiway axelband. Det finns flera typer på marknaden. Vissa kan man ta loss från fästena i ryggen och koppla om till ett kors. Andra kan man haka ihop i ryggen med hjälp av en liten ögla och krok som sitter på axelbandet. Se våra bh:ar med multiway axelband här.

Bygel bh:n Confident har smarta axelband som kan hakas ihop i ryggen med hjälp av en liten krok som är flyttbar upp och ner längs axelbandet.


Känner du dig tveksam till vilken bh eller storlek som passar bäst för just dina behov kontakta gärna vår kundtjänst. Vi är till för att hjälpa dig hitta rätt i vad som ibland kan kännas som en bh djungel. Inga frågor eller funderingar är för stora eller för små.

You may also like