Ordlista | Miss Mary of Sweden
Hoppa till huvudinnehåll
Refunded Returns

Ordlista

Hos Miss Marys underkläder har vi en mängd olika funktions plagg som heter lite olika,
beroende vad funktionen på våra underkläder skall vara. Nedan följer en liten ordlista
som förhoppningsvis kan hjälpa er att finna det ni söker bland våra underkläder.

Förklaringar som följer här passar in på Miss Marys underkläder.

Bh

Bygel-bh
En bygel-bh omsluter bysten med hjälp av en bygel som stöder och lyfter bysten samt avlastar axlarna. Alternativet till en vanlig bygel-bh är en bh med mjukbygel av följsam plast som är mjukare och följer kroppen. Bygel-bh finns både med eller utan fyllning.

Bh utan bygel
En bh utan bygel har stödjande material och skärningar. Den är skön och mjuk, ger bysten stöd och en naturlig form. En bh utan bygel finns både med eller utan fyllning. En dygnet-runt-bh har extra mjuka material och en konstruktion som även gör den behaglig att sova i.

T-shirt bh
En T-shirt bh har formpressade kupor utan synliga sömmar. Den ger en vacker och slät form som gör att den passar bra under figurnära plagg. T-shirt bh:n formar sig efter bysten när du haft på dig den en kort stund. T-shirt bh finns både med eller utan bygel och med eller utan fyllning.

Minimizer bh
En minimizer-bh fördelar bysten och ger den en bredare och plattare form för att bysten skall se mindre ut. En minimizer-bh finns både med eller utan bygel. Den är även lämplig att använda som aktivitets-bh.

Framknäppt bh
En framknäppt bh är lätt att ta av och på. Den har ofta hög rygg eller brottarrygg, som är idealisk när man har sluttande axlar, axelbanden kanar inte ner. Framknäppta bh finns både med eller utan bygel, med eller utan fyllning samt i kort eller lång version.

Aktivitets-bh
En aktivitets-bh håller bysten på plats och ger stöd vid olika fysiska aktiviteter för att skona byst, rygg, axlar och nacke. En aktivitets-bh har även en stadig stödjande konstruktion och fasta material.

Bustier / Lång bh
En bustier, som även kallas lång bh, finns i olika långa varianter, som slutar över midjan. Den kan vara antingen fram- eller bakknäppt. En bustier finns både med eller utan bygel och med eller utan fyllning. Fjädrar i sidan ger det ultimata stödet för stor byst.

Balconette bh
En balconette-bh  formar och lyfter bysten underifrån. Den har en rak skärning och låg framdel som passar perfekt till djupa och raka urringningar. En balconette-bh har ofta bygel och fyllning för ett stadigt lyft.

Push-up bh
En push-up bh lyfter och trycker ihop din byst från sidan. Den har fyllning och eller extra kuddar för att ge en snygg klyfta. En push-up bh är perfekt under plagg med djupare urringningar.

Axelbandslös bh/ Multifunktionell bh
En multifunktionell bh finns med eller utan fyllnad samt med eller utan bygel. Axelbanden är avtagbara och omknäppningsbara och kan knäppas som halterneck, i kors, längre ut på axeln eller så kan den användas utan axelband. En multifunktionell behå är perfekt för alla typer av urringningar.

Torsolett
En torsolett är en kortare typ av korselett. Den når strax under midjan och håller in med hjälp av fjädrar som också håller plagget på plats. Torsoletten finns med eller utan bygel samt med eller utan fyllning. Den har ofta avtagbara strumpeband.

Korselett
En korselett är en figurformande öppen body. Den finns i olika typer av kupor samt med olika kontrollerande effekter och funktioner. En korselett finns både med eller utan strumpeband samt med eller utan bygel. Den slätar till och slimmar silhuetten.

Byxkorselett
En byxkorselett är en kraftigare body som med hjälp av konstruktion och figurformande material både formar lyfter och ger stöd. En byxkorselett finns i olika typer av kupor samt med olika kontrollerande effekter och funktioner. Den finns både med eller utan strumpeband samt med eller utan bygel. Den håller in och slätar till silhuetten.

Body / Bodykorselett
En body är en bh-linne-trosa i ett. Den finns med eller utan bygel samt i olika kupkonstruktioner och materialkombinationer. En body slimmar och slätar till. Konstruktion och material väljs efter vilken effekt och funktion som behövs. Numera har det blivit allt vanligare att kalla alla allt-i-ett-plagg för body.

Underdelar

Trosor
Trosor kan ha olika benskärning och midjehöjd och kan vara olika täckande fram eller bak. De vanligaste trosorna som finns på marknaden är tai, tanga, string, brazilian cut, mini, midi, maxi, boxer, hipster och shorts. Shapetrosa är en täckande trosa som går upp till midjan och finns med eller utan ben. Den håller in något med hjälp av kontrollerande material samt ibland med extra förstärkning över magen.

Gördel
En gördel kan ha olika funktion och utseende. Gördlar är mer kontrollerande än vanliga trosor både genom konstruktion och kraftigare material. De finns både med eller utan strumpeband. Gördlar skall hålla in och släta till och/eller lyfta bak. Benskärningen och midjehöjden beror på vilken kontroll eller effekt man vill uppnå. Gördlar finns i form av trosgördel, byxgördel med olika benlängder och öppen gördel.

Korsett / Korsetter
En korsett är en öppen gördel som håller in med hjälp av flera spiralfjädrar- Materialen är kraftiga och figurformande. Den finns i olika längder med eller utan knäppning och med eller utan strumpeband.

Midjeformare
En midjeformare formar och håller in midjan med hjälp av fjädrar och kraftigt figurformande material. Den ger även stöd för en trött rygg. En midjeformare är suverän att bära över en body for att öka effekten till en perfekt figur.

Bad

Baddräkter och bikini
Baddräkter och bikini säljs oftast i konfektionsstorlek kombinerat med kupstorlek. De finns i olika kuptyper och konstruktioner. Badmodeller är tillverkade av formfasta elastiska material samt oftast med korsetterande innergördel som formar och håller in.