Miss Mary stöttar Giving People | Miss Mary of Sweden
Hoppa till huvudinnehåll
Refunded Returns

Miss Mary stöttar Giving People

Miss Mary stöttar Giving People

Giving People är en svensk hjälporganisation som funnits sedan 2013 och som erbjuder hjälp till ekonomiskt utsatta barnfamiljer i Sverige. Företag och privatpersoner donerar pengar eller köper stödpaket som Giving People sedan omvandlar till hjälp som skickas till de sökande familjerna. 

”Din insats gör skillnad.”

Miss Mary skänker bh:ar till behövande mammor
Miss Mary har under flera år stöttat Giving People, men i år har vi valt att ta steget längre, och skänker bh:ar till behövande mammor. Som mamma prioriterar man alltid sig själv efter barnen. Det sista man skulle lägga pengarna på är en bra bh till sig själv när barnen behöver nya skor eller vinterjackor. 

Med en riktigt bra kvalitets-bh förändras ens vardag till det bättre. Det gör stor skillnad på ens välbefinnande. Att ha på sig en för liten eller för stor bh är lika obehagligt som att gå med skor som inte passar. I genomsnitt ändrar man bh-storlek 4-5 gånger under sitt vuxna liv och att bli mamma är en av faktorerna som bidrar till detta. Att gå med gamla utslitna bh:ar i fel storlek kan ge värk i både axlar, nacke och rygg. En bh som sitter för löst runt kroppen gör att det blir obehagligt att röra sig eftersom bysten inte längre får det stöd den behöver. Eller kanske har man gått upp i vikt och bh:n numera sitter för hårt runt kroppen och skär in, eller nyper och klämmer i ömtålig vävnad. 

Med detta i åtanke vill vi ge bort bh, i samarbete med Giving People, till behövande mammor i ekonomiskt utsatta situationer. Vi står för frakt och alla kostnader och mamman (som söker på Giving Peoples hemsida) behöver alltså inte betala något själv för bh:n. 

Hur kan du göra skillnad? 
Vi vill även passa på att uppmuntra alla våra läsare att själva gå in på Giving Peoples hemsida och läsa mer om organisationen. Det finns många sätt som även du kan göra skillnad på. Exempelvis kan du bli månadsgivare eller skänka en valfri engångssumma via swish eller bankgiroinsättning. Mer information finns här.   

Köp ett stödpaket att ge bort.  

Du kan även välja att köpa ett stödpaket i Giving Peoples webbshop till en sökande familj. Det kan exempelvis vara ett paket med barnskor, regnkläder, en matkasse eller en födelsedagspresent. 

Genom att exempelvis köpa ett underklädespaket för 150 kr skänker du underkläder värda motsvarande belopp till en barnfamilj som inte själv har möjlighet att köpa underkläder till barnen.

Alla medel som kommer in via Giving Peoples webbutik går oavkortat till hjälpverksamheten och utsatta 

”Du bestämmer själv vad du har möjlighet att bidra med” 

Exempel på stödpaket du kan köpa till en barnfamilj på Giving Peoples hemsida.

Bli stödombud och donera din tid.
Har du inte möjlighet att skänka pengar, kan du skänka din tid vilket är lika värdefullt. Organisationen är alltid i behov av volontärer. Som stödombud kan du till exempel hjälpa till genom att stötta föräldrarna med att fylla i krångliga blanketter, eller vardagliga bestyr som skjuts till mataffären eller sjukhuset. Många sökande upplever att pappersarbete samt kontakt med myndigheter och sjukvård är svårt.

Du bestämmer själv vad du kan bidra med, pengar eller tid. Din insats gör skillnad, vad du än väljer. 

Alla bilderna i denna artikel tillhör Giving People och är lånade från deras hemsida.

- Gilla Giving People på Facebook för att få mer information om behov och aktuella aktiviteter

Skriv en kommentar

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.