Mer än bara Miss Marys fotomodeller – möt ansiktena framför kameran | Miss Mary of Sweden
Hoppa till huvudinnehåll
Refunded Returns

Mer än bara Miss Marys fotomodeller – möt ansiktena framför kameran

Mer än bara Miss Marys fotomodeller – möt ansiktena framför kameran

Kan du gissa vilken av våra modeller som är marinbiolog, vem som är yogalärare och vem som har förflutet som sångerska? I veckans blogg tittar vi närmre på kvinnorna som står framför kameran på Miss Marys bilder. Säg hej till våra modeller Armanda, Nadia och Laura.

Som Edward Steichen vist en gång sade; ”Ett porträtt skapas inte i kameran utan på båda sidor om den”. Och visst är det så. Genom åren har vi jobbat tillsammans med många fantastiska kvinnor både framför och bakom kameran. Sedan 2016 har Ewa-Marie Rundqvist tagit alla våra foton. Framför kameran har vi främst jobbat tillsammans med tre modeller de senaste åren – Laura, Armanda och Nadia.

LAURA WELLS

Australienska Laura Wells har vi jobbat med flera gånger sedan 2015. Laura är miljövårdare med universitetsexamen inom både marinbiologi och juridik. 

Lauras stora passion är havet (vilket kanske inte är svårt att lista ut med tanke på att hon är marinbiolog) och på hennes Instagram och hemsida laurawells.org kan man följa hennes miljöarbete för ett friskt hav. Hon har gjort miljökampanjer för bland annat Greenpeace, Världsnaturfonden Australien, The Boomerang Alliance, 1 Million Women, och the Marine Stewardship Council (MSC). Hon är också presentatör och har blandannat gjort reportage från Antarktis för utbildningsprogrammet Get Clever Kids. Nu i februari var hon med i dokumentären Protecting Paradise om stora barriärrevet som visas på National Geographic.

Laura är en av Australiens mest kända plus-size modeller, eller som hon själv beskriver begreppet plus-size inom modebranschen ”En genomsnittligt stor och hälsosam kvinnokropp”. Hon har en fantastisk utstrålning med stor personlighet och är väldigt lekfull och charmig både på bild och i verkligheten.

Följ Laura på hennes instagram @iamlaurawells 

ARMANDA BARTEN

Med holländska Armanda Barten har vi haft ett nära samarbete i snart 8 år. Hennes sunda och positiva utstrålning gör att hennes bilder är väldigt omtyckta bland både kunder och våra återförsäljare. 

Armanda har jobbat professionellt som modell under många år och är flitigt anlitad över hela världen. Förutom rena katalogjobb, då främst underkläder, gör hon även fashion editorials (modemagasin) och har prytt omslaget på många tidningar. Oftast är det tidningar med hälso- eller sportinriktning som exempelvis Fit For Fun, Active Life, och Runners på vars omslag hon synts många gånger. Armanda har en väldigt frisk framtoning vilket gör henne perfekt för denna typ av bilder. I Sverige har vi även sett henne flera gånger på omslaget för Må Bra och Expressens Hälsa.

Hon har även gjort kampanjjobb för varumärken och var bland annat ansiktet för Nivea i fler av deras printkampanjer och tv-reklamfilmer , samt för Vossen,   Bagallini och Nespresso. Armanda är disciplinerad och professionell och ger alltid sitt allt på varje fotografering. 

Vad många kanske däremot inte vet är att Armanda som 19 åring sjöng med välkända, holländska DJ:n Mental Theo. De samarbetade bland annat på hiten Stars 2002. Den officiella videon kan du se här och ett uppträdande på tyska musikshowen/festivalen The Dome 21 nedan:

Som de flesta flitigt anlitade internationella modeller jobbar Armanda med hela världen som sitt arbetsfält och hon lever mer eller mindre utifrån sin resväska och olika hotell. Hon bor idag på Mallorca. 

Följ Armanda på hennes Instagram @armandabarten 

NADJA DASSOUKI

Nadia Dassouki är ansiktet för vår exklusiva produktserie Visionary  som vi lanserade förra året. Då Visionary var en helt ny typ av produktserie ville vi ha en modell vi inte använt tidigare och valet föll på 42-åriga Nadia Dassouki.

Nadia är en tysk modell, yogi och skådespelare. Hennes stora passion är yoga som hon aktivt utövat i 15 års tid. För tre år sedan blev hon certifierad yogalärare.

På hennes blogg www.bekindunwind.com skriver hon om yoga, mindfullness och delar med sig av råd inom inre och yttre hälsa och välbefinnande, inkluderat goda raw food recept. Förutom yoga utövar hon även pilates, kickboxing, snowboarding och dansar modern- och jazzdans.

Som skådespelare har hon agerat i filmer tillsammans med bland annat Timothy Hutton och Tim Robbins. Se exempel på olika filmsnuttar med henne här:

2018 flyttade Nadia tillbaks till Tyskland och bor nu i Berlin efter att ha bott 8 år i Los Angeles. 
Följ Nadia på hennes instagram @nadia_dassouki  

Vilken av våra modeller är din favorit och vem vill du se mer av? 

Skriv en kommentar

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.