Bracrobatics | Miss Mary of Sweden
Hoppa till huvudinnehåll
Refunded Returns
Är du en professionell Bracrobat? Du är inte ensam

”NÄR DIN BH GÖR DIG TILL EN OFRIVILLIG FULDANSARE“

Hur bekväm är din bh? Håller du på att rätta till och justera den hela dagen? I en perfekt värld ska du inte känna av den men så ser inte vekligheten ut för de flesta kvinnor. Omkring 80% bär fel storlek och om man nöjer sig med en dålig passform börjar Bracrobatic dansen ganska så omgående. Men Bracrobatic är inte bara fel storlek, det kan också handla om fel bh typ.

Så här får du din bh att jobba för dig, istället för mot dig.

#bracrobatics … OCH HUR DU LÖSER PROBLEMEN

THE ESCAPE FROM BRACATRAZ

Det här är en av de mest ökända bracrobatics där dina bröst verkar agera som värsta Houdinis! Hur du än gör så bryter sig brösten ur kuporna i underkant! Så här gör du din bh flyktsäker.

FIXA STORLEKEN

Den vanligaste anledningen till den här typen av bracrobratic är att bh-bandet inte sitter tillräckligt tight runt kroppen, samtidigt som axelbanden är för korta. Det blir snarare din bh som lyfts istället för din byst! Problemet går att lösa genom att förlänga axelbanden och knäppa bh-bandet hårdare. Om det inte går att knäppa bh-bandet hårdare är det istället dags att prova en bh-storlek med mindre omkrets. Var ändå noga med att mäta omkretsen på din kropp innan du köper en ny bh. Kanske är den ursprungliga storleken på din nuvarande bh korrekt, den har bara blivit uttänjd.

FIXA RÄTT MODELL FÖR RÄTT FORM

Gör du fortfarande ”Escape from Bracatraz” trots att du har ett tight sittande band, då beror snarare ditt problem på kupan. Den vanligaste orsaken är att kupan inte är tillräckligt djup vilket gör att bh-bandet pressas ut från bröstkorgen och dina bröst faller ner. Se till att köpa en bh-modell med djupare kupor. Oftast räcker det att bara gå upp en eller två kupstorlekar.

Har du en mycket stor byst (över H-kupa) som är väldigt toppig så kan vissa formpressad kupor inland vara ett mindre bra val. Det beror på att många bh med formpressade kupor i mycket stora kupstorlekar ibland är grundare än de med kupsömmar.

Förutsatt att du har en tillräckligt stor kupa, så separerar en bygel-bh brösten och ger varje bröst individuellt stöd på ett sätt som en bygelfri bh normalt sett inte kan göra. Använder du oftast en bygelfri bh kan vi ändå rekommendera dig att prova en bygel-bh för överlägset stöd.

HITTA MODELLEN
BH med bygel
LÄS MER
Så här mäter du din BH-storlek Systerstorlekar - förhållandet mellan kupa och band Så här ser du om du bär fel BH-storlek Varför är omkretsen på samma BH-storlek olika? Ska jag välja en formpressad kupa eller en med sömmar? Så här blir din bygel-bh alltid bekväm
KLICKA HÄR FÖR LÖSNINGEN
THE SIDE SQUEEZE

Det är lätt att ta till ”Side Squeeze” när din bh insisterar på att gräva sig in i sidan och du gör ditt bästa för att diskret gräva ut den igen. Det är obekvämt, irriterande och ibland även smärtsamt! Men oroa dig inte, alla problem har en lösning och vi hjälper dig hitta svaret…

FIXA STORLEKEN

Skav i sidan kan bero på att bandet runt kroppen helt enkelt är för tight. Den skall inte lämna några röda märken eller irritera din hud.

Om du känner att din bygel petar in i bröstvävnaden betyder det att din kupa är för liten. Bygeln ska sitta bakom bröstet. Gå upp en eller flera kupstorlekar, men behåll samtidigt din vanliga omkrets på bh-bandet.

FIXA RÄTT MODELL FÖR RÄTT FORM

En del bh:ar med väldigt smalt och tunt bh-band ger inte alltid bästa stödet, och korvar sig och skär in istället. Prova då gärna en bh med en högre skuren sida som ger bättre stöd.

Är du kurvig med större omfång kan ibland bh-band gräva in sig i ”hullet” på ett obekvämt sätt. Då rekommenderar att prova en bh som har en extra sidvinge som underlättar övergången mellan bh-sidan och din armhåla.

Använder du en bh med en fjäder i sidan kan många uppleva att den petar in på ett obekvämt sätt. Då rekommenderar vi att testa en modell som saknar fjäder i sidsömmen.

Om själva bygeln petar in i sidan under armhålan (utan att någon del av bröstet kläms åt för i sådana fall bär du för liten kupa), prova en modell med lägre bygel.

Har man smala bröst som är tätt placerade kan detta resultera i att bygeln petar in i sidan av kroppen under armhålan. I det fallet är kupan för stor för bröstformen, även om måttbandet och storlekstabellen säger något annat! Skulle du uppleva att det uppstår ett tomutrymme i kupans sida, prova att gå ner en bokstav i kupstorlek samt en storlek i omkrets. Addera sedan en bh-förlängare till knäppingen. Då breddar du även ryggen och skapar en bh där kuporna sitter tätt och förmodligen stämmer bättre överrens med dina former.

HITTA MODELLEN
BH med sidvinge BH utan bygel BH-förlängare Extra bred rygg
LÄS MER
Så här mäter du din BH-storlek Systerstorlekar - förhållandet mellan kupa och band Så här ser du om du bär fel BH-storlek Så här blir din BH-bygel alltid bekväm
KLICKA HÄR FÖR LÖSNINGEN
THE ALL PAIN NO GAIN

Din bh gräver in sig i axlarna, så hårt att röda märken eller fördjupningar fortfarande är kvar när du inte ens bär bh:n. Du är inte helt säker på huruvida det beror på att du bär fel bh-modell eller storlek. Oavsett vilket, så upplever du att bh:ar inte är särskilt sköna att bära. Så här tar du bäst kål på smärtan.

FIXA STORLEKEN

En av de allra vanligaste misstagen när det handlar om bh är att omkretsen är för stor och inte tillräckligt stödjande. Det mesta stödet ska komma från bandet runt kroppen och inte från axelbanden. Gå ner en storlek i omkrets. Sitter kupan bra på din nuvarande bh så behöver du öka en bokstav på kupstorleken för vardera omkrets-storlek du minskar. På så vis behålls samma kupvolym.

Justera axelbanden så att de inte gräver in sig i axlarna men samtidigt inte så löst att de glider ner. Du ska kunna stoppa in en fingertopp utan problem mellan axeln och axelbandet.

RÄTT MODELL FÖR RÄTT FORM

Om du känner smärta från axelbanden så rekommenderar vi varmt att prova en bh med breda vadderade axelband. Dessa skonar axlarna då tyngden blir fördelat över större yta.

Du kan också välja en bh med multiway axeband som du kan haka ihop i ryggen till en brottarrygg eller ett kors. På så vis får du möjlighet att ändra tryckpunkt på axlarna under dagen.

HITTA MODELLEN
BH med breda axelband BH med multiway axelband
LÄS MER
Så här mäter du din BH-storlek Systerstorlekar - förhållandet mellan kupa och band
KLICKA HÄR FÖR LÖSNINGEN
THE HACK IN THE BACK

Det känns som du spenderar hela dagen med att dra ner bh-bandet i ryggen. Förutom att det är en irriterande så är det dessutom ganska svårt att nå ända bak i ryggen och fixa till bh:n. “Hack in the Back” är en typiskt storleksrelaterad Bracrobatic och är ganska enkel att lösa med bara några få steg. Så här gör du.

FIXA STORLEKEN

Att bh:n dras upp i ryggen betyder att bh-bandet har för lös omkrets samt att axelbanden är åtdragna för hårt. Tighta till bandet ett eller två hak-&-hysk-steg. Räcker inte det (eller om du redan sitter på det inneresta steget) behöver du en bh med mindre omkrets. Gamla bh:ar sträcker ut sig och tappar sin elasticitet, så det kan vara god tid att införskaffa en ny bh.

Om kuporna passar (det vill säga hela bröstet passar inuti kupan utan att varken klämmas eller spilla över kanten) så tänk på tumregeln med systerstorlekar - för varje omkretsstorlek du går ner, gå upp en kupstorlek för att behålla samma volym på kupan.

HITTA MODELLEN
BH med extra bred rygg
LÄS MER
Så här mäter du din BH-storlek Systerstorlekar - förhållandet mellan kupa och band Varför är omkretsen på samma BH-storlek olika?
KLICKA HÄR FÖR LÖSNINGEN
THE SCOOP & SWOOP

Envisas dina bröst med att bekanta sig armhålorna så att du tvingas att använda omöjliga akrobatiska rörelser för att svepa tillbaks dem där de hör hemma? I så fall kan det betyda att du använder fel bh-storlek eller helt enkelt fel modell. Här hittar du tips för att säkerställa att brösten stannar där de ska.

FIXA STORLEKEN

När du sätter på dig bh:n på morgonen är det viktigt att göra en scoop & swoop för att få brösten på plats i kupan, men sen är de menade att de ska sitta där. Du ska inte konstant behöver svepa tillbaks dem.

Det är viktigt att bh-bandet sitter tight kring kroppen och att axelbanden är tillräckligt kortade, annars fungerar inte kuporna på rätt sätt heller.

Den vanligaste orsaken till konstant ”Scoop & Swoop” under dagen är att kupan är för liten. Den måste omfamna hela bröstet utan att klämma åt någonstans.

Men det kan också bero på det motsatta – att kupan är för stor. Om det bildas veck eller om det uppstår tomma utrymmen i kupan är den för stor och ger inte tillräckligt med support så att du tvingas omgruppera och centrera bysten, om och om igen.

FIXA RÄTT MODELL FÖR RÄTT FORM

Om dina bröst är breda, sitter långt isär eller pekar något utåt och kupan inte är tillräckligt vid för din bystform, kan ”Scoop & Swoop” uppstå. Då rekommenderar vi att använda en minimizer-bh. Den har oftast vidare och något grundare kupor än en ordinarie bh-modell.

Du kan också prova en bh med sidostöd. En sådan bh-modell har förstärkta sidor i kupan som hjälper till att centrera brösten och styr om dem mot mitten.

HITTA MODELLEN
BH med sidostöd Minimizer bh
LÄS MER
Så här mäter du din BH-storlek Systerstorlekar - förhållandet mellan kupa och band
KLICKA HÄR FÖR LÖSNINGEN
THE DOWNSLIP UPFLIP

Axelbanden glider ner hela tiden! Det är jättesvårt att justera dem när du redan har på dig bh:n, så därför ägnas dagen med att hela tiden flytta upp axelbandet. Med några enkla steg kan du få slut på galenskaperna.

FIXA STORLEKEN

Axelbanden är inte tillräckligt åtdragna. Justera dem varje morgon innan du sätter på dig bh:n. Envisas de att bli längre under dagen kan bh:n vara utsliten och behöva ersättas.

RÄTT MODELL FÖR RÄTT FORM

Att axelbanden glider ner kan också bero på att avståndet är för brett för dina axlar. Undvik att använda en bh-förlängare i knäppningen då detta gör att axelbanden hamnar ännu längre ifrån varandra. Vi rekommenderar också att vara aktsam med Balconette-bh då axelbanden kan vara placerade extra långt isär på denna typ av bh.

Den modell vi istället rekommenderar att använda är bh:ar med no-slip axelband. Dessa är sydda extra tätt ihop baktill, vilket gör att de brukar stanna uppe på axlarna.

Om du har väldigt smala eller sluttande axlar och använder no-slip axelband och de ändå trillar ner, kommer garanterat multiway axelband vara den perfekta lösningen då du kan haka ihop dem i ryggen till en brottarrygg eller i kors. Dessa kan omöjligen glida ner.

HITTA MODELLEN
BH med no-slip axelband BH med multiway axelband
KLICKA HÄR FÖR LÖSNINGEN
THE SHAKE & BAKE

The shake and bake är alla bracrobatics ihopsamlade i en väldigt illasittande bh! Detta kan bero på både storlek, form och modell, men oavsett vilket så är det grymt obekvämt! Men oroa dig inte, det finns inga problen som inte har en lösning. Här är våra tips!

FIXA STORLEKEN

Visste du att en kvinna ändrar bh-storlek omkring 4-5 gånger under sitt vuxna liv? Även om du aldrig varit gravid eller ammat, gått upp eller ner mycket i vikt, så är chansen stor att du ändå bytt storlek eller proportioner. Se till att mäta om dig innan du införskaffar en ny bh. Nedan har vi samlat tips på allt du behöver veta för att göra en bh-provning på dig själv precis lika bra som bh-proffsen gör.

LÄS MER
Knepen som löser dina BH-problem Från A till Ö - allt de behöver veta om BH Den perfekta passformen - så vet du att din BH sitter rätt Hitta den perfekta BH:n till den tunga bysten Mina bröst är olika stora - hur hittar jag rätt BH? Hemligheterna som avslöjar vilken form bysten får av BH:n Varför är omkretsen på samma BH-storlek olika? Så här mäter du din BH-storlek Så här ser du om du bär fel BH-storlek Systerstorlekar - förhållandet mellan kupa och band Så här blir din bygel-BH alltid bekväm BH:ns anatomi och alla dess delar Ska jag välja en formpressad kupa eller en med sömmar?
KLICKA HÄR FÖR LÖSNINGEN

NYCKELN TILL PASSFORM

Alla kvinnor är unika och det är deras bröst med. Därför passar ingen bh alla. Men alla kan hitta en bh som passar.

Dessa är de tre områden som du bör du lägga extra fokus på när du provar en bh.

SÅ HÄR SER DU OM DU BÄR FEL STORLEK

BANDET

Bandet runt kroppen står för en majoritet av stödet du får av bh:n, därför bör det sitta tight. Det får dock inte sitta så hårt att det lämnar röda märken eller känns obekvämt. Tumregeln är att om du kan dra ut ryggbandet mer än 5cm från kroppen, är omkretsstorleken för stor.

Använd inte för stor storlek bara för att du tycker att det känns skönare. Bandet kommer töja sig med tiden. De flesta bh:ar har justerbar knäppning så börja därför i yttersta hak & hysk steget. När det som en gång var en tight passform numera sitter löst, då är det dags att investera i en ny bh.

KUPAN

Upp till omkring 30% av bh:ns stöd kommer från kupan, men hur mycket beror på konstruktionen. Vissa ger mer än andra. För att kupan ska kunna göra sitt jobb, behöver den omfamna hela bröstet. Ingen bröstvävnad får vara klämd någonstans, inte heller ska det välla över längs kupkanten eller vid armhålan. Gör det det är kupan för liten. Om det å andra sidan uppstår rynkor eller tomutrymmen är kupan för stor.

AXELBANDEN

Axelbanden täcker “bara” 20% av stödet. En av de vanligaste bh-misstagen är att man förlitar sig för mycket på att axelbanden ska lyfta bysten. Snarare är axelbanden som skosnören. Är skorna för stora spelar det ingen roll hur mycket du snörar dem. Skorna kommer inte passa ändå. Axelbanden ska varken vara så förkortade att de lämnar märken eller så lösa att de glider ner. Tumregeln – Du ska kunna sätta in ett finger mellan axeln och axelbanden utan att fingret kläms.

UPPTÄCK DIN STORLEK

STORLEKSTABELL

KNEPET ALLA KVINNOR BORDE VETA

Ibland kan fel storlek ändå vara rätt. Hur är det möjligt? Det finns ett knep där man kan växla mellan olika storlekar och ändå behålla en nästan perfekt passform. Här är vad alla kvinnor borde veta om relationen mellan kupa och omkrets, något som kommer göra att sökandet efter den perfekta passformen blir så mycket smidigare..

NÄR MER ÄN EN STORLEK FUNGERAR

EXPERTER PÅ KOMFORT SEDAN 1957

En Miss Mary bh är skapad för att vara en lisa för både kropp och själ, att vara din bästa vän genom livet och kroppens förändringar.

Våra kunder kallar det “Livet före och efter Miss Mary”. Vi brukar kalla det för World Class Lingerie. Välkommen till att upptäcka vår värld.

LÄS MER OM OSS

ALLT DU NÅGONSIN VELAT VETA

…men inte vetat vart du ska leta. Från enkla steg-för-steg guider till artiklar som går in på djupet, allt du behöver veta om vad man bör tänka på för att hitta den perfekta bh:n.

LÄS VÅR BLOGG

LOVELY LACE

Genom åren har vår No 1 Bestseller bh Lovely Lace blivit en älskad favorit bland miljoner av kvinnor tack vare sin tidlösa design och ultimata komfort.

En bh som sammanfattar vår hela vision. Skapad av kvinnor för kvinnor.

MER INFO