Allmänna köpvillkor | Miss Mary of Sweden
Hoppa till huvudinnehåll
Refunded Returns

Allmänna köpvillkor

ALLMÄNNA KÖPVILLKOR

Allmänna köpvillkor

När du besöker eller handlar på Miss Mary of Sweden webbshop www.missmary.se (nedan benämnd som Miss Mary) omfattas du av våra köp- och användarvillkor. Det är därför viktigt att du läser igenom användarvillkoren noggrant innan du använder webbplatsen. Användande av webbplatsen samt eller beställning via webbplatsen, medför att du godkänner dessa köp- och användarvillkor. Miss Mary förbehåller sig rätten att ändra dessa villkor. Om villkoren har förändrats efter det du lagt en order, är det de villkor som var publicerade vid ordertillfället som gäller.

I den händelse att Miss Marys webbplats innehåller länkar till tredje part, eller om material från Miss Mary publicerats hos tredje part, kan Miss Mary inte hållas ansvarig för eventuella skador eller förluster som skulle kunna uppstå vid användandet av den aktuella informationen, då Miss Mary saknar kontroll över innehållet på dessa webbplatser.

Alla hänvisningar i dessa villkor till ”Miss Mary of Sweden”, ”Miss Mary”, eller ”webbshopen”, avser Miss Mary of Sweden OÜ, organisationsnr 10194063, Mahtra 30C, Tallin, Harju 13811, Estonia. Om du har några frågor om Miss Mary eller dessa köp- och användarvillkor kan du kontakta vår kundtjänst, 033-22 22 20

Personuppgiftshantering

Moderbolaget, Miss Mary of Sweden OÜ, ansvarar för hanteringen av dina personuppgifter och att de hanteras i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning, bl.a. dataskyddsförordningen (GDPR) (EU 2016/679).

Vi kommer att behandla dina personuppgifter för att kunna fullföljande av avtal som ingås med dig, enligt rättsliga förpliktelser och för Miss Marys berättigade intresse.  Miss Mary strävar alltid efter att dina personuppgifter ska behandlas inom EU/EES, men i de fall dina personuppgifter behandlas utanför EU/EES kommer vi att säkerställa att en adekvat skyddsnivå uppnås genom användandet av s.k. lämpliga skyddsåtgärder som exempelvis EUs standardavtalsklausuler.

Miss Mary kan lämna ut uppgifter till andra företag som behandlar data på våra vägnar för att vi ska kunna utföra våra tjänster, t.ex. marknadsföring, analys, distribution eller andra tjänster, eller då myndigheter så kräver i enlighet med var tid gällande lagstiftning.

För komplett information om hur vi hanterar personuppgifter eller information om dina rättigheter hänvisar vi till vår Integritetspolicy [LÄNKA].

Köp

Beställningar till Miss Mary kan göras via webbshopen. I Sverige, Norge och Finland kan beställningar även göras via telefon eller via en skriftlig ordersedel.

För att göra en beställning hos Miss Mary måste du vara minst 18 år gammal och bosatt i något av de länder dit vi levererar, för närvarande samtliga EU länder samt USA. Beställningen måste göras i webbshopen för det land där mottagaren är bosatt, eller för personer bosatta inom EU, på den EU gemensamma webbshopen www.missmary.eu.

Kunden måste tillhandahålla en leveransadress och kontaktuppgifter. Dessa uppgifter lämnas enklast genom att registrera dig som kund på vår hemsida, eller genom att använda dig av vår utcheckningsprocess i webbshopen. Köpet är inte genomfört förrän ordern är plockad på vårt lager och du fått information om att din försändelse är klar för leverans.

Avtal och bekräftelse av order

Vid en beställning hos Miss Mary ingås ett avtal när Miss Mary bekräftar att din beställning är packad och klar för leverans. En kopia på denna orderbekräftelse skickas då till kunden via e-post. Det är vår strävan att bekräfta din order så snart som möjligt, om du lägger en order under en helg, eller arbetsfri dag, är vår ambition att din order skall behandlas nästkommande ordinarie arbetsdag innan kl 18.00.

Prissättning och valuta

Alla priser på Miss Mary visas inklusive moms. Priserna inkluderar inte betalnings- och fraktavgifter, som anges separat. Priserna och eventuella erbjudanden gäller vid var tid och kan ändras utan förvarning.

Minimalt orderbelopp är 200 SEK, 200 NOK, 25 Euro, 25 GBP resp 25 USD. Maximalt antal artiklar per försändelse är 6 artiklar. Vid beställningar som omfattar 7 eller fler artiklar kommer varorna att levereras i mer än 1 försändelse. OBS Maximalt orderbelopp för USA är 190 USD.

Rabatter och erbjudanden

Miss Mary har ibland olika typer av rabatter och erbjudande som del i marknadsföringen. Har du en rabattkod anger du denna i fältet rabattkod. Notera att det bara är möjligt att använda rabattkoder på varor som säljs till ordinarie pris och att det bara går att använda en rabattkod per tillfälle. Alla rabattkoder får bara utnyttjas vid ett tillfälle per hushåll. Miss Mary har inget ansvar för erbjudanden eller rabattkoder som publiceras på annan plats än i Miss Marys egna nyhetsbrev, kataloger eller webbshop.

Betalning

När du handlar hos oss på Miss Mary kan du välja mellan följande betalningsalternativ

Kreditkort – vi accepterar VISA och MasterCard. 

Vi använder oss av auktorisation med 3D-Secure
3D-Secure teknologin är utvecklat av VISA och Mastercard och syftar till att identifiera kortinnehavaren vid köp online. Identifieringsprocessen är likvärdig den som används vid bankomatuttag och som bygger på att en personlig kod/lösenord används i samband med köpet. Med denna teknik kan kortinnehavaren vara säker på att dennes kort inte nyttjas av obehörig. Vår leverantör av betaltjänsten är DIBS, de uppfyller kraven på PCI DSS och innehar ett SSL certifikat.

Collectors fakturalösning –Din faktura från Collector skickas till din e-mejladress, cirka en månad efter ditt köp. Detta för att vi ska hinna hantera byten och returer innan du mottager din faktura.
På varje faktura tillkommer en faktureringsavgift på 25 SEK . Med en faktura kan du även välja att dela upp betalningen (Se Collectors villkor för faktura och konto här)

Collectors Checkout
I samarbete med Collector Bank AB erbjuder vi betalning med Collector Checkout. Collector Checkout samlar alla de viktiga betalsätten i en och samma lösning – välj mellan direktbank- och kortbetalning, faktura eller delbetalning (betalningsalternativen kan variera över tid). Du bestämmer själv vilket betalsätt du vill använda i kassan, innan du bekräftar köpet. Kort- och bankbetalning sker smidigt utan att du behöver lämna sidan. 
Faktura eller delbetalning innebär att du får hem varorna innan du betalar. Du kan sedan välja att antingen betala hela beloppet på en gång eller dela upp det i mindre delar. Förfallodatum kan skilja sig åt och framgår på den faktura eller delbetalningsavi som skickas till dig. Leveranssätt samt eventuella avgifter som tillkommer visas i kassan innan du bekräftar köpet.
För att kunna välja faktura eller delbetalning måste du ange din folkbokföringsadress som leveransadress och du ska ha fyllt 18 år vid beställningstillfället. En mindre kreditprövning görs, som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.
På minasidor.collector.se kan du se alla dina obetalda fakturor från Collector Bank.
För att se fullständiga villkor för Collector Checkout se länkarna nedan:
Allmänna villkor för faktura och kontokredit
Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation

 

 

Återbetalning Du som har betalt din faktura men ändå ångrat ditt köp har ett tillgodohavande hos Collector. För återbetalning av tillgodot behöver vi kontaktuppgifter och kontouppgifter från dig, vi lagrar inte dessa uppgifter i samband med din betalning. Maila dina uppgifter tillrefund@collector.se eller ring till 010 - 161 01 00. Du kan även besöka oss på http://collector.se 

Leveranser

Miss Mary erbjuder följande leveransalternativ

Leverans per post – du betalar endast 39,90 kr för att få din beställning hemskickad per post. Leverans sker inom ca 5-7 arbetsdagar från det att vi har bekräftat din beställning. I de fall storleken på ditt paket tillåter det kommer det att lämnas i din brevlåda. Får paketet ej plats i brevlådan kommer du att få en avi som talar om att paketet finns att hämta på ditt utlämningsställe. I de fall produkten ej är tillgänglig för leverans framgår detta när du genomför köpet, respektive i den orderbekräftelse som du får efter genomfört köp. Du har alltid rätt att häva köpet om du inte vill vänta på restnoterade varor. För att häva ett köp, kontakta vår kundtjänst.

Paket som inte hämtas ut – för alla paket som inte lösts ut från utlämningsstället debiteras kunden en avgift på 150 kr. Avgiften motsvarar de faktiska kostnaderna för frakt, expeditionsavgift och hantering.

Expressleverans - vill du ha din beställning riktigt snabbt kan vi erbjuda dig en expressleverans med DHL till kostnaden av 125 kr. Paketet levereras då till din hemadress med DHL bud inom 3 dagar från det att vi bekräftat din beställning. Notera att Expressleverans endast kan ske av varor som finns i lager.

Outside Sweden - If you dont live in Sweden, but in any other country in the European Union, you can order from us at www.missmary.eu

Ångerrätt, retur & byte

Enligt lag har du 14 dagars ångerrätt. Hos Miss Mary har du alltid 100 dagars ånger och returrätt. Vid byte eller retur, skicka varorna i samma skick som de kom. Fyll alltid i den bifogade retursedeln. Det går bra att returnera varorna i samma påse som de kom i. Glöm inte att frankera försändelsen. Ångrar du ditt köp eller vill göra ett byte står du för returfrakten. Ånger, retur- och bytesrätt gäller givetvis inte om varan är använd.

Är varan felaktig eller felexpedierad står vi för returfrakten. Kontakta då vår kundtjänst för närmare instruktioner. Har du frågor om din retur kan du kontakta vår kundtjänst per telefon 033-22 22 20.

Vid en retur återbetalar vi dina pengar inom 14 dagar från det att returen aviserats oss, dock inte förrän varan har blivit mottagen och kontrollerad av oss.

Returadress:

Miss Mary of Swede
U-234
202 29 Malmö

Här hittar du även konsumentverkets blankett för ångerrätt. (frivillig att fylla i, den krävs ej för att ångra ditt köp och returnera dina varor - det enda du behöver fylla i för att ångra ditt köp, göra en retur eller ett byte är den retursedel som fanns med i din leverans)

Reklamation

Vi är tacksamma för din hjälp med att påpeka eventuella felaktigheter på varan. Har du anmärkning mot levererad vara och vill göra reklamation så returnera varan snarast till oss. Du har tre års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. 2 månader anses alltid som skälig tid för anmälan. Vi ersätter dig för eventuella fraktkostnader samt andra kostnader som uppkommit i samband med reklamationen, tex bensinkostnader, parkeringskostnader, telefonkostnader och liknande. Avser reklamationen en använd vara, vänd dig till vår kundtjänst för närmare instruktioner. Reklamationer av använda otvättade plagg behandlas ej.

Vid en eventuell tvist hänvisas alltid till Allmänna reklamationsnämnden. Miss Mary följer alltid nämndens rekommendationer.

Force Majeure

Miss Mary ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som Miss Mary inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder.

Reviderade 2018-05-24